IBM, blockhain teknolojisini kullanarak dünyanın en küçük bilgisayar çipini üretti. Bilgisayar dünyasında devrim yaratan çip haberimizde.
Dünyanın En Küçük Bilgisayar Çipi Üretildi
Önümüzdeki beş yıl içinde, kriptografik çapalar sayesinde; mürekkep lekeleri veya bir tuzdan daha küçük olan küçük bilgisayarların günlük nesneler ve aygıtlara yerleştirilmesi düşünülüyor. Çipi üreten şirket üretmiş oldukları çipi, birkaç yüz bin transistörü insan gözüyle neredeyse görülemeyecek boyutta bir ayak izi olarak tanımladı. Bahsedilen oldukça küçük ayak izi ile veriler izlenebilir, analiz işlemleri gerçekleştirilebilir, iletişim kurulabilir.
Dünyanın yeni en küçük çipine güç sağlayabilmek için IBM, çok sayıda yenilik üzerinde çalıştı. IBM’de ki araştırmacılar, çipin güç üretiminde; foton üreten diyot bölgesinin lazer ışığı ile aydınlatımasıyla güç üretebilen bir yöntem kullandı. Bu yapılandırma kompakt ancak daima lazer ve okuyucunun belirli bir şekilde düzenlenmiş olmasını gerektiren bir yöntem. Küçük bilgisayarın sınırlı beygir gücü, şimdilik üretim maliyetlerini düşük tutuyor. Çiplerin üretim maliyetinin, 10 sentten daha az olacağını belirtti. İlk prototip, fiziksel olarak mümkün olduğu kadar küçük olacak şekilde inşa edildi. Blockchain teknolojisi ile tasarlanan IBM’in küçük bilgisayarı, şu anda prototip aşamasında ve ticari bir çıkış tarihi henüz mevcut değil.
”IBM’in üretmiş olduğu, dünyanın en küçük bilgisayar çipinin
üzerinde bulunan transistörlerin yakın çekim görüntülerini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.”